Innovatív megoldások rendezvényekre vagy ügyfélajándéknak az upcycling jegyében

Nem kérdés, a vállalkozások esetében elengedhetetlen, hogy valamilyen módon kitűnjenek a piaci szereplők közül. Igaz ez akkor is, ha partnerajándékokról, termékgyártásról vagy rendezvényszervezésről van szó. Ezekre a részletekre is érdemes figyelmet fordítani a siker érdekében. Az egyedi, környezetbarát ajándékok nemcsak emlékezetessé teszik a cégedet, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget is tökéletesen tükrözik. Tipp: mielőtt belevágnál az új ajándékok beszerzésébe, már az ötletelésnél vedd számításba az upcycling megoldásokat is.

Egyedi ajándék és termékfejlesztés

Innovatív partnerajándékok rendezvényekre és kiállításokra

Az nem kérdés, hogy az üzleti világban a rendezvények és kiállítások kiváló lehetőséget biztosítanak a kapcsolatok építésére és a márka erősítésére. Éppen ezért muszáj emlékezetesnek maradnod a potenciális ügyfelek vagy partnerek számára. Egy egyedi upcycling partnerajándék remek módja annak, hogy a részvevők később is emlékezzenek rád és a vállalkozásodra. De mégis hogyan juthatnál hozzá ilyen tárgyakhoz?

Keresd fel a hazai upcycling alkotókat és gyártókat!

Az upcycling, azaz a kreatív újrahasznosítás révén nemcsak a környezetet védheted, hanem támogathatod az ilyen módon dolgozó hazai alkotókat és gyártókat is. Ugyanis egyre többen vannak, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak. Ezek az egyedi alkotások egytől egyig a fenntarthatóság jegyében készülnek. Ha ilyen terméket választasz, népszerűsítheted az upcycling kultúráját és jelentős szerepet vállalsz a zöld szemléletformálásban. Ráadásul az általad adott ajándék is különleges lesz.

A saját vállalkozásod hulladékából is készülhet ajándék

A fentieken felül egy igazán különleges és fenntartható ötlet, ha a rendezvényedre olyan partnerajándékokat készíttetsz, amelyek a vállalatod saját hulladékából készültek. Ez lehet például régi molinók, plakátok vagy egyéb promóciós anyagok újrahasznosítása. Az ilyen ajándékok nemcsak kreatívak és egyediek, de képviselik a céged környezettudatos hozzáállását is.

Már egy rendezvény tervezésénél is szem előtt tarthatod az upcyclingot!

A rendezvények gyakran rengeteg hulladékkal járnak, ami jelentős környezeti terhelést okoz. Azonban néhány egyszerű lépéssel csökkentheted a felesleges szemét mennyiségét. Használj például újrahasznosítható vagy komposztálható anyagokat, és minimalizáld az egyszer használatos termékek használatát. Emellett az ajándékok és promóciós anyagok tervezésénél is törekedj a környezettudatos megoldásokra.

Hogyan válassz innovatív partnerajándékot?

Az innovatív partnerajándék kiválasztása során érdemes figyelembe venni a következő szempontokat:

  1. Fenntarthatóság: Az ajándék legyen környezetbarát és lehetőség szerint újrahasznosított anyagokból készüljön.
  2. Egyediség: Az ajándék tükrözze a céged egyediségét és értékeit.
  3. Hasznosság: Az ajándék legyen praktikus és hasznos a megajándékozott számára.
  4. Helyi gyártók támogatása: Lehetőség szerint válaszd a helyi upcycling alkotók termékeit, ezzel is támogatva a helyi gazdaságot.

Gyakori kérdések

Hogyan találhatok megfelelő hazai upcycling alkotókat és gyártókat?

A hazai upcycling alkotók és gyártók megtalálása érdekében érdemes részt venni helyi vásárokon, kiállításokon és rendezvényeken, ahol bemutatják termékeiket. Emellett az interneten és közösségi média platformokon is számos alkotó és vállalkozó található, akik upcycling termékeket készítenek. Érdemes kapcsolatba lépni helyi kreatív közösségekkel, egyesületekkel is, akik ajánlhatnak megbízható alkotókat.

Milyen anyagok alkalmasak a rendezvényeken keletkezett hulladék újrahasznosítására?

Számos anyag alkalmas a rendezvények során keletkezett hulladék újrahasznosítására. Ilyenek például a régi molinók, plakátok, szórólapok, műanyag bannerek és egyéb promóciós anyagok. Ezekből az anyagokból készíthetők egyedi táskák, pénztárcák, noteszek és más ajándéktárgyak. Fontos, hogy az újrahasznosított termékek tartósak és praktikusak legyenek, így hosszú távon is használhatóak maradnak.

Milyen előnyökkel jár, ha a rendezvényeken fenntartható ajándékokat használok?

Először is, csökkentheted a rendezvények ökológiai lábnyomát, hozzájárulva ezzel a környezet védelméhez. Emellett a fenntartható ajándékok erősítik a céged zöld imázsát és hitelességét a vásárlók és partnerek szemében. Az ilyen ajándékok gyakran egyediek és kreatívak, így emlékezetessé teszik a rendezvényt és a cégedet is. Végül, a helyi alkotók és gyártók támogatása hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez.

Layer Enikő

Layer Enikő

Upsolut Upcycling Ügynökség alapítója, közgazdász, tréner, coach

Munkám során számos KKV-val és nagyvállalattal kerültem kapcsolatba, miközben a fenntarthatósági törekvéseim egyre jobban előtérbe kerültek. Így jött a belső késztetés, hogy számukra zöld megoldásokat kínáljak, különös fókusszal a hulladékgazdálkodásra és az upcyclingra, mint az értékteremtő újrahasznosítás lehetőségére.

Kapcsolat

Olvass tovább cikkeink között!

céges ajándék - a 6R modell

Így lehet fenntartható egy céges ajándék - a 6R modell

‍Tollak, bögrék, füzetek, baseball sapkák és márkázott autóillatosítók - ha ezek közül legalább egy neked is megbújik az otthonodban, beesve két fiók közé, porosan és elfeledve, akkor tudod, mennyire feleslegesek a céges ajándékok. Vagy mégsem azok?

Elolvasom
Kreatív kezek, zöld szívek - ovisulis kampány

KREATÍV KEZEK, ZÖLD SZÍVEK KAMPÁNY - Légy a környezettudatos nevelés úttörője!

A fenntarthatóság nem csupán lehetőség, hanem kötelesség a jövő generációi iránt. Az UpSolut Upcycling Ügynökség úttörő kezdeményezést indít Kreatív Kezek – Zöld Szívek néven, hogy a vállalatok aktívan hozzájárulhassanak az óvodai és iskolai környezettudatos neveléshez! Csatlakozz kezdeményezésünkhöz és támogasd az ovi-sulis upcycling workshopokat! Vállalatod számára nemcsak marketingértéket jelent, hanem aktív szerepet vállalhatsz a jövő nemzedékének szemléletformálásában.

Elolvasom

Ismerd meg alkotóinkat! (hamarosan)